Лазерната епилация

Сигурно всеки от нас поне веднъж си е задавал въпроса „Кой е най-подходящия метод за епилация?“. Разбира се повечето имаме сходни изисквания към начина, по който ще премахнем неприятните косъмчета от тялото си и те включват минимална болка (като трябва да подчертаем, че всеки човек има различен праг на търпимост на болката), да става бързо и да е максимално дълготрайно.

Бръсненето

Един от най-разпространените методи за премахване на нежеланото окосмяване е бръсненето. То е бързо и няма болка (или поне ако не се порежем, което се случва доста често всъщност). Ефекта, обаче на този метод на обезкосмяване е твърде малотраен. Още на следващия ден косъмчетата са поникнали и кожата е загубила търсената нежност. Също така космите загрубяват, кожата се изсушава и изисква допълнителна поддръжка с хидратиращи кремове и лосиони, което превръща този метод в не толкова евтин, колкото сме си мислили.

Кола маската

Кола маската е другият разпространен метод за премахване на окосмяването. При него космите се изтръгват от корена и ефекта трае около седмица (зависи от бързината на растеж на космите). При този метод, обаче, има и значителна болка, зачервяване на кожата. Не е особено бързо като процедура, а да не говорим за досадното лепнене. При премахването на космите с кола маска съществува и риск от косми, растящи на вътре към кожата, за което трябва да се внимава.

Епилаторът

Онази зловеща машинка, целяща да ви причинява само болка. Да, много хоро сигурно не биха се съгласили, но и един голям процент от хората избягват умишлено този метод на отстраняване на нежеланото си окосмяване. Независимо дали ще са дискови или пинсетни епилатори, те отскубват космите по болезнен начин, причиняват болка, процедурата не е особено кратка (което удължава „агонията“ за някои хора), а продължителността на ефекта от него е около седмица. Отново има опасност от врастнали косъмчета, а и при кола маската и при епилатора е необходимо да имаме определена дължина на сами косъм, за да бъде ефективна процедурата.

Лазерната епилация

Лазерна епилация се оказва един от най-надеждните методи за отстраняване на нежеланите косми. Технологията атакува меланина в космения фоликул и по този начин го отстранява без да засяга кожата около него. Безболезнено е, вярно, изискват се определен брой процедури, за да постигнете желания резултат, но пък той се запазва за много дълъг период от време. Трябва да сте наясно, че тази процедура е медицинска интервенция и, за да се подложите на нея трябва добре да сте проучили специалистите и мястото. Подбирайте само доказали се центрове с доктори-дерматолози и лицензирани специалисти, като лазерен център „Армада“. Там ще намерите най-модерната апаратура, и ще ви бъде направена медицинска консултация преди да се подложите на процедурата.

Posted from Plovdiv, Plovdiv Province, Bulgaria.