Епилация

Епилация

В съвременния свят на постоянна еволюция във всяко отношение, човек не може да остане безразличен към своя външен вид. През годините са измислени редица начини за обезкосмяване, някои за по-трайно, други – не толкова. Епилация като начин за продължително, ефективно и безболезнено обезкосмяване навлиза все по-широко в живота и става все по-предпочитана пред самобръсначката/кола маската. Техниката, с която се осъществява, също подлежи на постоянно усъвършенстване, а „Александрит” към момента е най-модерният уред за подобна цел.

Увреждането на космените фоликули е по-ефективно с „Александрит”, тъй като дължината на вълната му е 755 Nm. Останалите разпространени методи за обезкосмяване крият доста рискове (изгаряне на кожата, зачервяване), а с лазера „Александрит”, тези рискове са сведени до минимум. Той поддържа топлинната си енергия до степен, при която бива увреден само косъмът в дълбочина, без да засяга частта от тялото, която е третирана. Това е едно от многото предимства на уреда, поради които е все по-предпочитан от клиентелата на козметичните салони. Освен това, забързаността на ежедневието не позволява на голяма част от хората да отделят много време за визията си, което е и още едно от предимствата на апарата – два импулса в секунда. Много по-бърз е от останалите методи за желаната цел – както лазерна епилация, така и други.

Не бива да забравяме, че всеки човек притежава индивидуалност и е различен както като характер, така и като външен вид. Създателите на уреда за трайно обезкосмяване с лазер „Александрит” са се съобразили с тази индивидуалност и той може да бъде настройван според типа кожа, интензивност на окосмяването, дебелината на косъма. По този начин се премахва расовата дискриминация и клиенти с всякакъв цвят на кожата могат да бъдат подложени на манипулацията … цветът на косъма (по-светъл или по-тъмен) също е без значение за „Александрит”. Настройката може да бъде извършена и по критерий „достъпност на третираната зона” чрез регулация на лазерното петно.

Освен ефективност, клиентът разчита изключително на това да получи професионално отношение от козметика-специалист и комфорт по време на процедурата. „Александрит” е проектиран с възможност за впръскване на студен въздух върху третираната зона, което допълнително намалява неприятното усещане при по-чувствителен тип кожа. Това се дължи на уникалната, вградена в уреда система Cryo и слез процедурата, той може да се върне към нормалния си начин на живот веднага, без абсолютно никакво усещане, напомнящо за манипулацията. Необходими са около 4-6 процедури за обезкосмяване на тяло и до 12 процедури за обезкосмяване на лице. Възможно е над 50% намаляване на окосмяването още след първата процедура.